Simon Kristensson
Jonathan Sjöslätt

--------------------------------

Näst sista hemmamatchen innan sommaruppehållet.
Årets kanske hittills största överraskning. Serietvåan Önneköp kom på besök under onsdagen. En match som skulle komma att betyda mycket för RAIF. En vinst. 3 raka matchen utan förlust. 3-1 hemma mot serietvåan.

En match som började i ett högt tempo. Två lag som verkligen ville vinna. Ett RAIF som behövde poäng i botten för inte tappa mark och ett Önneköp som ville haka på Hörby i toppen.

Efter 20 minuter får Palle till ett tungt skott som Önneköps målvakt lyckas tippa till hörna. På den efterföljande hörnan så kommer Pontus Haraldsson högst och vi har 1-0 till RAIF efter 22 min. Efter detta så tar Önneköp över spelet men Jakob i RAIFs mål håller siffrorna till 1-0 i paus.

I den andra halvleken får RAIF en drömstart. Rasmus Ridell gör 2-0 efter 48 minuter! Äntligen lite luft under vingarna och bollar som studsa RAIFs väg.
Man kände lugnet som gick genom publiken. I alla fall den publik som hejade på RAIF.
I den 75 minuten får Önneköp en frispark på mittplan sedan Simon gjort ner en motståndare. På den efterföljande frisparken landar bollen ute till vänster och en Önneköps spelare som kan ta sig in i straffområdet. Där görs han ner och domaren väljer att peka på straffpunkten. Önneköpsspelaren gör inget misstag och 2-1. Nu kände man återigen oron på publiken. Men den skulle bli kortvarig. Bara 2 minuter senare så snappar Rasse upp en boll och gör 3-1. Hans andra mål för dagen och sjätte (!) målet på 2 matcher. Efter detta har RAIF chansen och utöka ännu mer men slutresultatet skrivs till 3-1.

Andra vinsten för året och glädjen är stor.

Nu laddar vi för nästa match som är Skånekurds FF på bortaplan den 19 juni.

Poängliga:

3 poäng: Pontus Haraldsson
Fantastisk match av "Ponne". En mittback av hög rang som verkligen ger allt för klubben. En viktig pjäs för RAIF. Ett mål idag och han visar igen att han är enormt duktig i luftrummet.

2 poäng: Andreas Holmstedt
Har växt mer i sin nu mer utpräglade defensiva roll. Visar nu att han är en mittfältare av hög rang och kan prestera på hög nivå.

1 poäng: Patryk Löfgren
Ett bjässe att möta på mittfältet. Har kommit in rätt i sin roll och visar idag att han är en mittfältare/anfaller av hög klass.

sön 2 okt 2016, 13:00 Önneköps IF - Rydsgårds AIF 0 - 1